Valitse kannettava tietokone tarpeitasi vastaamaankannettava tietokone

Kannettava on syrjäyttänyt suosiossa perinteisen pöytäkoneen. Ennen läppärin ostoa sinun kannattaa miettiä mitä haet koneeltasi.

Läppäreitä on tätä nykyä moneen tarpeeseen. Tabletit ja miniläppärit ovat mainioita mukanakuljetettavia. Kuitenkin pienemmät koneet ovat pieniä myös ominaisuuksiltaan ja näytöt, tehot ja muut ominaisuudet ovat “karsittuja” verrattuna isompiin koneisiin. Jos taas puhutaan tehokoneista, mennään suurempaan kokoluokkaan niin näytön, tehojen mutta myös painon suhteen joten niitä ei aina ole mielekästä liikutella vaan ne soveltuvat parhaiten työpöydällä pidettäviksi.

Kuinka siis ostaa kannettava tietokone?

Paras kriteeri koneen ostossa on henkilökohtainen tarpeesi. Jos et tarvitse käsitellä grafiikkaa tai pelejä, et myöskään tarvitse tietokoneeltasi paljoa tehoja. Jos taas sinulla on vaativampia tarpeita, on syytä hommata tehokas kannettava. Perusperiaatteena voi kuitenkin pitää sitä että nälkä kasvaa syödessä joten on parempi ostaa mieluummin tehokkaampi tietokone koska on hyvin mahdollista että jatkossa tarpeesi kasvavat ja pienempitehoinen läppäri ei enää jaksa pyörittää tarvitsemiasi ohjelmia tai prosesseja. Tietenkin on tosiasia että mitä enemmän tehoa koneessa on, sitä suuremmaksi hinta muodostuu.

Pieni Kannettava tietokone eli miniläppäri on varsin käyttökelpoinen jos liikut paljon. Hinnat alkavat n.200 eurosta ja kalleimmat minikannettavat ovat nykyään jo erittäin tehokkaita. Myös tablet -koneet ovat liikkuvalle ihmiselle hyvä vaihtoehto, tosin näppäimistöä ei niissä ole (jos ei hanki erillistä ulkoista näppäimistöä).tietokone

Näppäimistöstä puheenollen…

Jos tarkoituksesti on kirjoittaa paljon, ei pienikokoiset kannettavat ole sinun valintasi. Jotta kirjoittaminen on mielekästä, on näppäimistön oltava hyvän tuntuinen ja näytön koon oltava tarpeeksi suuri.

Pelaaminen kannettavalla.

Jos haluat kannettavan pelikäyttöön tai kuvankäsittelyyn, koneelta vaaditaan jo paljon tehoa. Varsinkin uudet pelit vaativat tehoja sen verran että koneessa tulee olla riittävän tehokas prosessori sekä näytönohjain joka pystyy pyörittämään pelejä. Myös muistia tulee olla riittävästi. Pelikoneesta voi joutua maksamaan reilusti yli 1000€.

Näytön paikka

läppäriKannettavia tietokoneita on eri suuruisia. Miniläppärit ovat n.10″ kun taas melko perinteinen näytön koko normaaliläppäreissä on 15,6″. Mitä suurempi näyttö, sitä enemmän painoa koneella on. Jos haluat käyttää konetta esim. elokuvien katseluun on minimi melkeinpä tuo 15,6″ näytöllä varustettu kone. Jos taas haet läppäriä korvaamaan perinteistä pöytäkonetta, on syytä harkita 17″ tai isommalla näytöllä olevaa kannettavaa. Monesti nykyiset suuremmat läppärit korvaavat mainiosti perinteisen pöytämallin koneen sekä ominaisuuksiensa että tehokkuutensa puolesta.

katso myös...