Kannettavan tietokoneen 6 tärkeintä ominaisuutta

Kannettava tietokone kannattaa valita huolella

Läppäri monelle se ensisijainen vaihtoehto tietokonetta ostettaessa. Ennen kuin ostat läppärin,  on syytä ottaa huomioon alla olevat ominaisuudet

1. Massamuistin määrä
Kannettavan tietokoneen suorituskyky on erittäin paljon nykyisin yllätyksellisesti kiinni massamuistin määrästä. Kolmea erilaista massamuistia on saatavilla: tavallinen pyörivä kiintolevy, flash/ssd levy sekä pyörivän ja ssd:n yhdistelmä. Ssd levy on suorituskyvyltään erittäin nopea mutta erittäin kallis. Perinteinen kiintolevy taas on kohtalaisen edullinen mutta suorituskyky ei ole paras mahdollinen. Jos haet tehoja ja koneen osto ei ole rahasta kiinni, valitse ssd levyllä oleva kannettava tietokone.

2.Akun kestävyys
Läppärien akkukesto on viime aikoina pidentynyt huomattavasti. Kuitenkin valmistajien ilmoittamat akkujen käyttöajat ovat joskus turhankin optimistisia ja joskus tätä käytetään pelkästään markkinointikikkana. Eri valmistajien akkukestoissa voi olla huomattaviakin eroja joten kiinnitä huomiota tähän seikkaan. Varsinkin jos koneesi on tarkoitus olla ilman jatkuvaa virtaa pidempään on akun kestävyys olennainen valintakriteeri kannettavaa tietokonetta ostettaessa.

3. Liitäntämahdollisuudet
Jos tarvitset liittää ulkoisia laitteita koneeseen, huomioi se ostotilanteessa. Jos tarkoitus on käyttää ulkoista hiirtä, usb-modeemia, tulostinta ym. kannattaa ehdottomasti varmistua etteivät paikat lopu kesken.

4. Varustelutaso
Varmistu että koneestasi löytyy tarvitsemasi varusteet. Esim. nettikamera, dvd-asema tai bluray asema, erillinen numeronäppäimistö, paikka kuulokkeille / mikrofonille, ethernet liitäntä voivat olla olennaisia asioita joita tietokoneestasi täytyy löytyä. Tämä riippuu henkilökohtaisista käyttötarkoituksista joten valitse tietokone sen mukaan mitä siihen tarvitset.

5. Näyttö
Haluatko katsoa elokuvia / hd videoita kannettavalla tietokoneellasi? Tällöin sinun kannattaa ostaa tarpeeksi suurella ja tarkalla näytöllä oleva kannettava tietokone. Varsinkin näytön resoluutio on syytä huomioida. Yleisin näytön tarkkuus on 1366 X 768. Jos siis tarvitset enemmän kuin perusnäytön, valitse näytöntarkkuudeksi suurempi resoluutio. Myös muut asiat kuten taustavalon kirkkaudensäätö, värien kylläisyys sekä kirkkaudensäätö kannattaa huomioida näyttöä valitessa. Helpointa on astella liikkeeseen ja vertailla eri kannettavien näyttöjä ennen lopullista ostopäätöstä.

6. Näytönohjain
Jos kannettava on tarkoitus ostaa pelaamista varten, on näytönohjain pääosassa. Näytönohjain kun määrittelee raskaan grafiikan ruudunpäivitysnopeuden ja vaikuttaa olennaisesti siihen että pelit pyörivät sulavasti. Jos tarkoitus on pelata paljon ja uusimpia pelejä on syytä valita AMD Radeon tai Nvidia GeForce näytönohjain jotta pelit toimisivat mahdollisimman hyvin.

kannettava tietokone ominaisuudet

Katso myös: luvassa huikea pc alennusmyynti

katso myös...